Открити са няколко мъртви животни в Зоопарк - Благоевград.  Община

...
Открити са няколко мъртви животни в Зоопарк - Благоевград.  Община
Коментари Харесай

Откриха няколко мъртви животни в зоопарка в Благоевград, има данни за отравяне

Открити са няколко мъртви животни в Зоопарк - Благоевград. 

Община Благоевград се самосезира и стартира инспекция.

След подаване на сигнал на мястото на случая са се отзовали чиновници на зоопарка и звено „ Инспекторат " към Община Благоевград, след което са били извикани екипи на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи – Благоевград , както и ветеринари от София. Иззети са записи от камерите за видеонаблюдение, които и сега се преглеждат. Започнато е следствие

По мотив информацията, която се появи в обществените мрежи от консуматор, който твърди, че е бил на място и е подал сигнала, фрагментите от видеонаблюдението демонстрират, че същата жена не е била в региона на зоопарка през вчерашния ден.

Във връзка с изявления в обществените мрежи, в които се популяризира клип от мястото на случая с изказванието, че животните са убити от ваксини, Община Благоевград прецизира, че имунизация на жителите не е била осъществявана . За страдание обаче това не трансформира обстоятелството, че част от любимците, обитаващи благоевградския зоопарк са мъртви. Надяваме се причинителите на това действие да бъдат открити, като за задачата Община Благоевград ще продължи да работи по случая и да оказва цялостно подпомагане на способените органи.

„ Категорично мога да кажа, че на животните не са поставяни ваксини, осъществено е обезпаразитяване на всички жители в зоопарка преди два дни. Оцелелите сърнички са изведени от ограждението, където живеят, мястото е почистено главно, след което те са върнати още веднъж там ", акцентира шефът на зоопарка Крум Попниколов.

Община Благоевград се ангажира и ще даде цялостна информация за случая, откакто следствието завърши!
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР